YouTube'dan ücretli yeni tasarım testi

TAKİP ET

YouTube, yeni tasarımını ücretli abonelerle test etmeye başladı. Yenilenen arayüz, video deneyimini değiştirmeyi hedefliyor.

YouTube, yeniden tasarlanan masaüstü arayüzünü erişime açarak, daha fazla kullanıcıyla test etmeye devam ediyor. Platform, Premium abonelerine bu tasarıma geçiş yapma imkanı sunacağını belirtti.

Yeni YouTube tasarımı, Nisan ayında geniş kapsamlı olarak kullanıma sunulmuştu ancak karışık geri bildirimler almasının ardından testler durduruldu. Haziran ayı itibarıyla ise Premium kullanıcılarına yeni YouTube ana sayfası gösterilmeye başlandı.

Kullanıcılar, yeniden tasarlanan video sayfasıyla ilgili deneyimlerini platform ile paylaşabilecek. Yeni tasarımın, video deneyimini iyileştirmeyi ve içerik keşfini kolaylaştırmayı amaçladığı belirtiliyor. Ayrıca yorum erişiminde de gelişmeler var.

Yenilenmiş arayüz testlerine katılmayı tercih eden aboneler, YouTube web sitesinde yeniden tasarlanan düzeni görmeye başlayacak ve değişiklikler hakkındaki düşüncelerini YouTube ile paylaşmaları için geri bildirim formu görecekler.

Test sürecinin 1 Temmuz’a kadar devam etmesi ve geri bildirimlere göre genişletilmesi planlanıyor. Premium aboneler, ayrıca videolarla ilgili sorular sorabilecekleri yapay zeka tabanlı deneysel özellikleri de test edebilecekler.

Nisan ayında başlatılan testler, olumsuz tepkiler nedeniyle kısa süre içinde durdurulmuştu. YouTube, Premium kullanıcılarla yaptığı bu yeni testle tasarımı daha geniş bir kitleye sunmayı amaçlıyor.
 

YouTube