Trendyol en çok alışveriş yapan şehirleri açıkladı

TAKİP ET

Trendyol, 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği alışveriş verilerini kamuoyuna sundu. Bu dönemde en fazla satılan ürünler arasında cilt bakım ve kadın giyim ürünleri öne çıktı. 

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon satıcı, 335 milyon ürünü müşterilerle buluşturdu. En fazla alışveriş yapan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu Trendyol'un açıkladığı verilere göre, 2024'ün ilk 6 ayında en çok cilt bakım ürünleri tercih edildi. Bu ürünleri sırasıyla kadın giyim, sofra ve mutfak gereçleri, gıda ve içecek ürünleri takip etti. Akdeniz, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde giyim ve ayakkabı ürünleri en çok satılanlar arasında yer alırken, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde kozmetik ve kişisel bakım ürünleri daha fazla ilgi gördü. Kocaeli, Bursa ve Aydın en çok satış yapılan iller arasında dikkat çekti.

Toplamda yaklaşık 2 milyon Trendyol satıcısı, 335 milyon ürünü Türkiye genelindeki kullanıcılarla buluşturdu. En fazla sipariş verilen şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak belirlendi.

Alışveriş verilerine göre, Trendyol'da en fazla alışverişi yüzde 67 oranla kadın kullanıcılar gerçekleştirdi. Kullanıcıların yaş gruplarına bakıldığında, 25-35 yaş aralığı en çok alışveriş yapan grup olarak öne çıktı.

Gurme ve organik ürünler, bitki çayları ve granül kahve, geçen yılın aynı dönemine göre en fazla büyüme gösteren ürün grubu oldu. Ayrıca, oto aksesuar, takı, ev tekstili ve parfüm gibi ürün gruplarının da satışlarında artış gözlendi. 2024 yılında hava sıcaklıklarının erken artması, klima ve mayo ürünlerinin satışlarını da hızlandırdı.