Tesla Yeni Model 3 Performance'ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor: İşte özellikleri!

TAKİP ET

Tesla, Model 3'ü yenileyerek yakın zamanda Performance modelini de piyasaya sürecek. Bu yeni Model 3 Performance, 500 beygirin üzerinde güce ve adaptif süspansiyon sistemine sahip olacak.

Yeni Model 3 Performance ile ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Spor araç, iki yeni yüksek performanslı motor ile 500 beygirden fazla güç üretecek. Önceki bir sızıntıda, ön motorun 201 beygir, arka motorun ise 406 beygir güç üretebileceği belirtilmişti. Ancak, motorların farklı hızlarda en yüksek performansa ulaşacağı ve bu nedenle toplam gücün daha düşük olacağı tahmin ediliyor.

InsideEVs tarafından ortaya çıkarılan kaynak kodu, Model 3 Performance'ın yeni adaptif sönümleme özelliğine sahip süspansiyonlarla geleceğini ortaya koyuyor. Bu özellik, Tesla'nın yeni sürüş moduyla birlikte süspansiyon sertliğini ayarlamaya olanak tanıyacak.

Tesla ayrıca otomobil için V3 olarak adlandırılan yeni bir Track Mode yazılımı kullanacak. Bu mod, güç aktarma organları ve adaptif süspansiyonun kalibrasyonunu sağlayacak ve sürücülere yol tutuş dengesini, stabilite kontrolünü ve rejeneratif fren sistemini ayarlama imkanı verecek.

Yeni performans modeli ayrıca geliştirilmiş frenlere sahip olacak, bu da daha iyi bir pedal hissi ve gelişmiş ısı yönetimi ile daha iyi frenleme performansı sunacak.

Model 3 Performance'ın, özel ön ve arka şeritlere, büyük bir arka difüzöre ve karbon fiber spoillere sahip olması bekleniyor. Ayrıca, yeni, hafif ve kademeli tekerleklerle daha iyi viraj tepkisi ve virajlarda daha iyi çekiş sağlanacak. Koltuklar da elden geçirilerek, daha fazla yan ve yastık desteği sunulacak, kabinde ise karbon fiber detaylar yer alacak.

Tesla Model 3 Performance V3 Track Mode