Tam 1000 beygir gücünde! Elektrikli Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio sahnelerde

TAKİP ET

2016 yılından bu yana piyasada olan Alfa Romeo Stelvio, uzun süredir güncellenmemişti. Ancak önümüzdeki yaz tanıtılması planlanan yenilenmiş Stelvio, yaklaşık 1000 beygir gücüyle dikkat çekiyor.

Yeni Stelvio, Stellantis'in STLA Large platformunu temel alacak ve 800V mimarisi sayesinde yüksek şarj hızlarına ulaşabilecek. Şirketin CEO'su Jean-Philippe Imparato, araçta 986 beygir (735 kW) güce kadar çıkabileceklerini açıkladı.

Şu anda geliştirme aşamasında olan otomobil 941 beygir güce ulaşmış durumda ve ekip, 1000 PS (986 beygir) hedefini gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu güç seviyesiyle 2026 model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, piyasadaki en güçlü SUV'lerden biri olacak.

Stellantis'in CEO'su Carlos Taveres, Alfa Romeo'yu grup içindeki en değerli marka olarak tanımlıyor ve gelen satın alma tekliflerini reddediyor. Fransız-İtalyan otomotiv devi, İtalya'ya milyarlarca dolar yatırım yaparak ülkede 15 yeni modelin üretimini planlıyor.

Bu modeller arasında elektrikli araba Stelvio ve 2027'de çıkması planlanan yeni nesil Giulia da yer alacak. Alfa Romeo, geçtiğimiz hafta elektrikli ve hibrit seçenekleriyle Milano modelini tanıtmıştı ve bu model Mayıs ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

Alfa Romeo yetkilileri, yeni Stelvio'nun tamamen elektrikli olacağını belirtirken, Giulia'nın halefinin ise yeni Dodge Charger gibi hem elektrikli hem de benzinli seçeneklerle sunulabileceğini ifade ediyor. Mevcut pazar koşulları göz önüne alındığında, yeni SUV'da içten yanmalı motor seçeneğinin de olması şaşırtıcı olmaz.

Alfa Romeo Stelvio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio elektrikli araba