SWM Motor'dan Türkiye atılımı: Üretim için başvuru yaptı

TAKİP ET

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group'a bağlı İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulundu.

Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre, SWM Motor, 2023 yılı sonunda Türkiye pazarına giriş yaparak, global büyüme stratejisinde Türkiye'yi merkezlerden biri olarak belirledi. Şirket, Türkiye'de üretim yapmak için gerekli başvurularını tamamladı. ATMO Group, bu girişimle büyüme stratejisini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

SWM Motor, Türkiye pazarında G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari araç X30L EV modelleriyle Türk tüketicisinin beğenisine sunuluyor. Haziran ayında ürün yelpazesini genişleterek G05 isimli yeni D-SUV modelini de tanıttı.

ATMO Group CEO'su Anton Chernov, Türkiye'de markalarına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "ATMO Group olarak Türkiye'de yatırım yapmaya ve yeni projeler geliştirmeye büyük ilgi duyuyoruz. Türkiye'deki çalışan sayımız geçen yıla göre iki katına çıktı. Gelirlerimiz her yıl artıyor ve uzun vadeli büyüme planlarımız var. Şu anda, yıllık 50 binin üzerinde araç üretim kapasitesine sahip bir tesis inşa etmeyi planlıyoruz. Bu tesis, hem Türkiye pazarının taleplerini karşılayacak hem de Balkanlar ve AB ülkelerine ihracat yapacak. Türkiye'de üretim için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelere aylar öncesinden başladık. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz sürüyor. Yeni projelerimiz için güçlü yerel ortaklarla işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Ancak, yatırım projemizle ilgili nihai karar, devletin sağlayacağı destek tedbirlerine bağlı olacak" şeklinde konuştu.

Chernov, Türkiye'de modern hibrit ve elektrikli araçlar ile ticari araçların üretimine başlamayı hedeflediklerini belirterek, "Detayları netleştirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz ve bu süreçte devletin desteğini ve aktif yardımlarını bekliyoruz," dedi.

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, markaya olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti ve şöyle konuştu: "Son dönemdeki yasal düzenlemelerle birlikte iş modelimizi yerel üretim seçeneklerini de kapsayacak şekilde yeniden değerlendirdik. Türkiye, uzun vadeli iş geliştirme için büyük bir potansiyele sahip. Profesyonel ve güçlü bir bayi ağı oluşturduk ve yeni ortaklar eklemeye devam ediyoruz. Satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedarikinde genişleyen bayi ağımızla müşterilerimize destek sağlıyoruz. İlk parti araçlarımız Türkiye genelinde yollarda ve müşterilerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Amacımız, Türk tüketicilere kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmaya devam etmek ve Türkiye'deki operasyonlarımızı geliştirmek için yatırımlarımızı sürdürmek."

SWM Motor Chernov ATMO Group