Samsung katlanabilir telefonlardaki tozlanma sorununu çözüyor

TAKİP ET

Samsung, 10 Temmuz 2024'te duyuracağı Samsung Z Fold6 ile katlanabilir telefonların en büyük sorunlarından biri olan tozlanma sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Samsung, katlanabilir telefon piyasasını Samsung Galaxy Z Fold6 ve Samsung Galaxy Z Flip6 modelleriyle yeniden şekillendiriyor. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, her iki cihaz da su geçirmezlik özelliğinin yanı sıra, yeni bir tozlanma sertifikasına sahip olacak.

Geçtiğimiz hafta yaşanan büyük bir sızıntı, Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 hakkında hemen hemen her şeyi ortaya çıkardı. 10 Temmuz’da gerçekleşecek Galaxy Unpacked etkinliğinde resmi olarak duyurulacak olan bu cihazlarla ilgili pazarlama görselleri ve basın materyalleri dahi sızdı.

Bu sızıntıda dikkat çeken en önemli yeniliklerden biri, küçük ama etkisi büyük olan bir değişikliği içeriyor. Samsung’un katlanabilir telefonları, uzun süredir su geçirmezlik özelliğine sahipken, Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6 modelleriyle birlikte toz direncine de sahip olacak.

Katlanabilir telefonlar, ilk çıktıklarında oldukça kırılgan ve suya dayanıklı değildi. Ancak Samsung, IPX8 sertifikası ile bu telefonları suya dayanıklı hale getirdi. Şimdi ise IP48 adı verilen toz geçirmezlik özelliği ile katlanabilir telefonların en büyük sorunlarından biri olan tozlanma problemini de çözüyor.

Yeni nesil cihazlarda bulunan menteşe mekanizması, toz ve döküntülerin girebileceği yerler barındırıyor ve standart bir akıllı telefona göre daha fazla hareketli parça içeriyor. Bu nedenle, tek bir toz tanesi bile büyük hasarlara yol açabiliyor. Samsung'un bu yeni sertifikası, katlanabilir telefonların dayanıklılığını artırmada önemli bir rol oynayacak.

Samsung, Galaxy Z Fold6 ve Z Flip6 ile hem IPX8 hem de IP48 sertifikasına sahip ilk katlanabilir telefonları piyasaya sürerek, sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtlamış olacak.

Samsung Galaxy Z Fold6 Samsung Galaxy Z Flip6