Merih Demiral ceza aldı mı? CAS nedir?

TAKİP ET

UEFA, Merih Demiral'a iki maçlık ceza verdi. TFF ve Demiral, kararı CAS'a taşıyacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'ya karşı alınan galibiyet sonrası A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın eliyle bozkurt işareti yapması nedeniyle açılan soruşturma kapsamında hazırladığı savunma dosyasını UEFA'ya sundu.

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A 2 MAÇ CEZA

UEFA, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmiştir" ifadelerine yer verdi.

HOLLANDA MAÇINDA MERİH DEMİRAL YOK

Bu ceza sonucunda Merih Demiral, yarın akşam EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya karşı oynanacak maçta forma giyemeyecek. Millilerimiz yarı finale yükselirse, Demiral bu karşılaşmada da sahada olamayacak.

CAS NEDİR?

Spor hukukuyla ilgili anlaşmazlıkları çözmek için oluşturulan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunuyor. Ayrıca, ABD'nin New York ve Avustralya'nın Sidney şehirlerinde de ofisleri mevcut.

CAS, ilk olarak 1984 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Juan Antonio Samaranch tarafından, olimpiyatlar sırasında ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları gidermek amacıyla kuruldu.

CAS'a, gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilir. Sporcular, spor kulüpleri, ulusal veya uluslararası federasyonlar, ulusal olimpiyat komiteleri, spor etkinlikleri veya yarışmalarını organize edenler ve sponsorlar, CAS'a başvurabilme yetkisine sahiptir.

Türkiye Futbol Federasyonu CAS TFF Merih Demiral UEFA