Mercedes'in elektrikli G-Serisi yakında piyasaya çıkıyor

TAKİP ET

Mercedes, elektrikli G-Serisi'ni 24 Nisan'da Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. Dört motor ve su geçirmez bataryasıyla dikkat çeken bu model, üstün arazi performansı sunuyor.

Mercedes G-Serisi EQG konseptini ilk kez Eylül 2021'de Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtmıştı. O zamandan bu yana zorlu testlerden geçirilen elektrikli arazi aracı, nihayet tanıtıma hazır.

Mercedes'in 1979'dan beri ürettiği Mercedes G-Class, orijinal arazi araçlarının başında geliyor. Mercedes G markası genel müdürü Emmerich Schiller, aracın yeteneklerinden ödün vermek istemediklerini ve bu yüzden geliştirme sürecinin uzun sürdüğünü belirtti.

Dört motoruyla üstün arazi kabiliyeti sunan elektrikli G-Serisi, BYD'nin yakın zamanda tanıttığı Yangwang U8 gibi kendi etrafında tank dönüşü yapabiliyor.

Araç, yaklaşık 100 kWh'lik bir bataryaya sahip ve Mercedes'e göre 100 km'de 28.7-30.3 kWh arası elektrik tüketiyor. Bu, yaklaşık 320-350 km menzil sunduğu anlamına geliyor. Elektrikli G-Serisi, EQ Teknolojisine sahip G580 adlı dörtlü motor sistemine sahip olacak. Schiller, AMG dahil olmak üzere farklı motor güçlerine sahip çeşitli modellerin piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Aracın bataryası, derin sularda ilerlemeye olanak tanıyan su geçirmezlik özelliği ile dikkat çekiyor. Batarya muhafazasına eklenen karbon fiber takviyeli polimer bileşiği, bu özelliği sağlıyor. Büyük boyutlara ve bataryaya sahip olan elektrikli G-Serisi'nin ağırlığının 3500 kg'ın altında olduğu belirtiliyor.

Mercedes ayrıca, daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir elektrikli G-Class modelini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Mercedes G-Class Mercedes Mercedes G-Serisi