iOS ve Android arasındaki RCS duvarı tamamen kalktı

TAKİP ET

Apple, iOS ve Android kullanıcıları arasındaki mesaj bariyerini kaldıran RCS (Rich Communication Services) özelliğini sonunda kullanıma sundu. Bu gelişme, uzun süredir beklenen bir yenilik olarak, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarıyla daha kolay ve etkili bir şekilde mesajlaşmasını sağlıyor.

Google, 2019 yılında RCS özelliğini kullanıcılarına sunmuştu ve bu sayede WhatsApp, Telegram gibi uygulamalara gerek kalmadan birçok gelişmiş mesajlaşma özelliğine erişim sağlanıyordu. 2021 yılından bu yana Google, Apple'ı bu sisteme destek vermeye ikna etmeye çalıştı. Kendi ekosisteminde iMessage'ı kullanan Apple, sonunda inadını kırarak iOS 18 ile RCS desteğini getirdi.

RCS, klasik SMS mesajlaşmasına göre daha gelişmiş bir deneyim sunuyor. Bu özellik sayesinde yüksek çözünürlüklü görsel ve videolar, sesli mesajlar ve konum paylaşımı mümkün hale geliyor. Ayrıca, daha büyük kullanıcı gruplarıyla sohbet etme, okundu ve yazıyor bildirimleri gibi özellikler de bulunuyor. RCS, uçtan uca şifreleme ile güvenli bir mesajlaşma deneyimi sunarak, verilerin üçüncü parti uygulama firmalarıyla paylaşılmamasını garanti ediyor.

Apple’ın iOS’a RCS getirme konusunda uzun süre direndiği biliniyor. Ancak iOS 18’in kapalı betasıyla bu özellik kendini göstermeye başladı. AT&T, T-Mobile ve Verizon gibi ünlü operatörlerin bazı kullanıcıları, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda artık Android kullanıcılarıyla RCS aracılığıyla mesajlaşabildiklerini ifade etti.

Brandon Butch, fotoğraf ve videoların herhangi bir kalite kaybı olmadan anında Android kullanıcılarına ulaştığını belirtti. Şu an için RCS özelliğinin sadece ABD'deki belirli operatörler tarafından desteklendiğini, ancak çok yakında tüm dünyada yaygınlaşacağını ve Android kullanıcılarıyla iletişimde yeni bir dönemin başladığını belirtmekte fayda var.

Apple’ın RCS desteğini getirmesi ve Android kullanıcılarıyla daha etkili iletişim sağlanması konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşabilirsiniz.

Apple iOS Android