Elektrikli Mini Aceman tasarımı ve özellikleriyle göz kamaştırıyor

TAKİP ET

Mini ailesine yeni bir üye katıldı: Mini Aceman! Bu %100 elektrikli model, Cooper ve Countryman arasındaki boşluğu dolduracak. İki farklı motor seçeneği sunan Aceman, 135 kW ve 160 kW güç seçenekleriyle kullanıcılarını karşılıyor. İlk etapta sadece Çin'de üretilecek olan bu şık araç, köşeli hatlara sahip tasarımıyla öne çıkıyor.

 

Mini Aceman, E ve SE olmak üzere iki versiyonla piyasaya sürülecek. E versiyonunda 135 kW güç üreten bir elektrik motoru bulunurken, SE versiyonu daha güçlü bir motorla donatılmış. Her iki versiyon da motoru ön aksa güç veriyor. 40.7 kWsa ve 54.2 kWsa'lik bataryalarıyla Aceman, 310 km ile 406 km arasında bir menzile sahip.

Mini Aceman'in boyutları da dikkat çekici. 4075 mm uzunluğundaki bu araç, Cooper'dan 22 cm daha uzun ancak Countryman'dan 35 cm daha kısa. B-SUV segmentine konumlandırılan Mini Aceman, 5 kişilik oturma kapasitesi ve 300 litrelik geniş bagaj hacmiyle pratik bir kullanım sunuyor.

Mini Aceman'in iç mekanı, kardeşi Cooper'a benzer bir tasarıma sahip. Merkezde yer alan yuvarlak multimedya ekranı, aracın kontrol merkezi konumunda. Mini'nin yeni akıllı kişisel asistanı Spike ve "Mini Experience Modes" gibi özellikler, sürüş deneyimini daha da zenginleştiriyor.

Güvenlik açısından da donatılan Mini Aceman, 12 adet ultrasonik sensör ve dört adet çevre görüş kamerasıyla destekleniyor. Bu özellikler, gelişmiş sürüş asistan teknolojilerinin kullanımını kolaylaştırıyor.

Mini Aceman'in fiyatı henüz belli değil ancak üretimi Çin'de başlayacak ve ilerleyen dönemde İngiltere'deki Oxford fabrikasında da üretilecek.

Mini Aceman Cooper Mini Aceman E