BYD Seal U DM-i Türkiye'de satışta: İşte özellikleri ve fiyatı

TAKİP ET

Çinli otomobil devi BYD, Türkiye pazarında yerini almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de satışa sunulan BYD Seal U DM-i, markanın D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit modeli olarak dikkat çekiyor.

BYD, 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak yola çıktı ve 2003'te otomobil sektörüne adım attı. 2023 yılında Türkiye pazarına giriş yapan şirket, BYD Atto 3 modeliyle başarılı bir giriş yapmıştı. Şimdi ise BYD Seal U DM-i ile Türkiye'deki otomobil tutkunlarının karşısında.

Avrupa pazarına sunulmadan önce Türkiye'de özel bir lansmanla satışa çıkan bu model, zengin bir donanıma sahip. Aracın standart donanımında LED ön farlar ve LED fren lambaları, 19 inç alüminyum alaşımlı jantlar, geniş panoramik cam tavan, etkileyici 10 hoparlörlü Infinity ses sistemi, renkli bilgi ekranını ön cama yansıtan head-up display, 15,6 inç elektrikli dönebilir dokunmatik multimedya ekranı, 360 derece panoramik görüş kamerası, ve ayarlanabilir havalandırmalı, ısıtmalı ön koltuklar gibi özellikler bulunuyor.

BYD Seal U DM-i, Dual Mode teknolojisini kullanıyor ve dört silindirli 72 kW’lık 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla birleştiriyor. Bu sayede araç, şarj edilebilir hibrit özelliği taşıyor ve kombine olarak 1.080 kilometre menzile sahip. Ayrıca, DC hızlı şarjı kullanarak otomobilin bataryasını %30’dan %80 doluluğa ulaştırma süresi 35 dakika olarak açıklanmış.

0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlayan BYD Seal U DM-i, kullanıcılarına yatay veya dikey formatta tercih edilebilen 15.6 inç’lik elektrikli dönebilir multimedya ekranı ve 12.3 inç’lik sürücü göstergesi gibi 2 dijital ekran sunuyor. Araç, 4.775 mm uzunluğa, 1.890 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahipken, arka koltuklar katlandığında 552 litreden 1.440 litreye kadar genişleyen bir bagaj hacmi sunuyor.

Güvenlik donanımları açısından da oldukça donanımlı olan BYD Seal U DM-i, Ön Çarpışma Uyarısı, Otonom Acil Durum Freni, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Arka Çarpışma Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Algılama Sistemi ve Akıllı Hız Limiti Kontrolü gibi sistemlere sahip olduğu ortaya çıktı.

BYD'nin sitesindeki tavsiye edilen Nisan ayı satış fiyatı 2.340.000 TL iken, araç lansmana özel olarak 2.090.000 TL'den satışa sunuluyor. Bu fiyatlarla, Türkiye'deki otomobil tutkunları, şehir içi ve şehirler arası konforlu ve çevre dostu bir sürüş deneyimi yaşama şansına sahip olacaklar.